Част от протестиращите срещу зеления сертификат се преместиха пред Министерството на

...
Част от протестиращите срещу зеления сертификат се преместиха пред Министерството на
Коментари Харесай

Протестът срещу зеления сертификат се премести пред здравното министерство

Част от протестиращите против зеления документ се реалокираха пред Министерството на опазването на здравето. Те се придвижиха от площада пред Народното събрание по бул. " Цар Освободител " към министерството. Друга част от протестиращите останаха пред постройката на Народното събрание.

Пред постройката на Министерски съвет има компактен полицейски кордон.

Представители на протестиращите против зеления документ бяха позволени в постройката на Министерството на здравеопазването за среща с министър Асена Сербезова.

Протестиращите помолиха служителите на реда пред министерството да смъкват каските си и те го направиха. Движението в региона е блокирано.

Протестът стартира в 12.00 часа през днешния ден пред Народното събрание с главен уредник партия " Възраждане ". На няколко пъти се стигна до напрежение сред жителите и чиновниците на реда. Протестиращи се пробваха да влязат в постройката на Народното събрание, само че не бяха позволени.

По-рано днес парламентарната група на " Възраждане " е напуснала пленарната зала, с цел да се причисли към протестиращите. Лидерът Костадин Костадинов пропудна партийното събитие, защото е подложен под карантина поради контакт със инфектирания с ковид ръководител на Народното събрание Никола Минчев.

Полицейското наличие в региона е засилено. На място има и водно оръдие.

Лидерът на " Възраждане " въпреки всичко се включи на митинга онлайн – посредством платформата Zoom. Костадинов прикани протестиращите " да изискат сметка за безчинствата, на които е подложен целият български народ ".

" Днес вие сте тук на площада да измиете срама на една нация! Свободата не се извоюва посредством писане на статуси във Фейса! Свободата се извоюва на улицата ", обърна се той към протестиращите.

Малко след 13 часа напрежението нарастна и протестиращите пробиха полицейския кордон пред Народно събрание. Чуваха се крясъци " Боклуци " и " Оставка ". 

Имаше изнесени от митинга хора, затиснати от тълпата. 

На място дойде и жандармерията. Стигна се и до арест на мъж, който е имал оръжие. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР